Учат бургаските данъчни как да се борят с киберпрестъпници

Мисия Бургас

05-04-2013, 17:23

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Бургас ще е домакин на семинара "Противодействие на измами, извършени чрез употреба на информационни и комуникационни технологии"

Източването на средства чрез компютърни измами и комуникационни технологии ще е във фокуса на данъчните по време на двудневен форум, който ще се проведе в началото на следващата седмица в града. 

НАП- Бургас ще бъде домакин на семинар на тема "Противодействие на измами, извършени чрез употреба на информационни и комуникационни технологии".  На 8 и 9 април в териториалната дирекция ще бъдат представени и обсъдени най-разпространените киберпрестъпни схеми и групи в България, начините им на действие и предизвикателствата пред тяхното разследване и съдебно преследване. Целта е да бъдат усвоени знания в областта на борбата с измамите, извършени чрез употреба на информационни и комуникационни технологии.

Сред лекторите ще бъдат председателят на Управителния съвет на Международната академия за обучение по киберразследвания Албена Спасова, прокурори от Върховна касационна прокуратура, апелативни съдии и представители на ГДБОП. 

Международната академия за обучение по киберразследвания (МАОКР) е сдружение с нестопанска цел, създадено през 2009 година. Съучредителите му са водещи специалисти в областта на информационната сигурност и борбата с кибер престъпленията. Сдружението развива своята дейност в четири основни направления – обучения, превенция, конференции и консултации.