Скандал тресе "Рада Киркович"! Възпитател гледа как 14-годишна се къпе?

Животът

06-04-2013, 12:22

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

63-годишният мъж воайорствал и правел секс с бивша възпитаничка на дома, алармират младежи

Проверка от Държавната агенция за закрила на детето започва в понеделник в дом “Рада Киркович” след сигнал за воайорство на възпитател, съобщи в. „Марица“. Пратили сме официално писмо до Отдела за закрила на детето, отстранили сме възпитателя, за да бъде всичко коректно по време на проверката и за да не се страхуват децата, потвърди зам.-кметът Георги Титюков.
В Община Пловдив сигналът е постъпил от Слави Михайлов - председател на националното движение на сираците. С мен се свързаха младежи чрез Фейсбук, за да ми съобщят, че възпитателят е воайорствал и е наблюдавал 14-годишно момиче как се къпе голо под душа, разказва Михайлов. Освен това му разказали, че 63-годишният разведен мъж има интимни отношения с пълнолетно момиче, което също е израсло в пловдивски дом.
Възмутен до дъното на душата си, Михайлов, който също е раснал по домове за сираци, се обадил по телефона на директорката на дома Анелия Кирова и предупредлил, че ако до 5 минути този човек не е уволнен, ще се качи на покрива на Президентството и ще скочи оттам.

Михайлов отишъл лично в Община Пловдив и разговарял със заместник-кмета Стефан Стоянов, за да подаде сигнал срещу възпитателя. Той уведомил и шефа на Агенцията за закрила на детето Калин Каменов.

Междувременно възпитателят уведомил Михайлов, че ще го съди за клевета. В Община Пловдив също са наясно с намеренията му, тъй като той е потърсил зам.-кметовете, запознати със случая, да бъдат свидетели по делото.

Ако сигналът не се потвърди, има възможност възпитателят да бъде върнат на работа, каза зам.-кметът Георги Титюков, като допълни, че не става дума за дисциплинарно уволнение. Според него най-важни са резултатите от проверката.