От изящно розово до дръзко синьо

Пловдив Лайф

06-04-2013, 14:34

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Пролетен грим - феерия от цветове за всеки вкус

Усещаме аромата на пролет 2013 и вече нямаме търпение да се отдадем на новите тенденции в красотата. А те ще бъдат много розови, нежни и свежи... Но покрай цялата тази феерия се прокрадва и една друга, по-тъмна страна - на пролетния макиаж. А именно – игра в черно и дръзко синьо!

Предлагаме ви, както тъмен, така и свеж пролетен грим с акцент на очите. Идеите са подходящи за дами, които харесват лек цветен грим със сенки за очи и червила в светли тонове, било то за ежедневие или за специални поводи.

Започваме с предложения към по-смелите дами.

Игра в черно

Очната линия, ще продължи да бъде актуална и за следващия сезон. Но тя се съчетава с по-деликатни цветове и подчертава погледа по много графичен и в същото време – елегантен, начин. Черният молив е нещо друго! Той е за бунтарки, дръзки изкусителки, но, всъщност, става и за закачливи чаровници. Всичко зависи от това как ще го нанесете. Безспорният хит е поставянето му във вътрешната част на долния клепач. Така ще направите погледа си по-изразителен и проницателен.

Много е актуален и ефекта „Размазан грим“, постигнат с черен молив. Той е идеален за бунтарките, които искат да са различни. Модерно е и да се използва черен молив, за да се подчертаят основата на горния и долния клепач. В този случай моливът леко се разнася с пръсти или четка, за да се получи опушен ефект.

Страшно секси е начинът на поставяне на черен молив, който се нанася в края на горния клепач и леко се издължава навън. Долният клепач също се подчертава леко. Така се постига ефекта котешко око, но излъчването изглежда много по-нежно, отколкото ако е използвана очна линия. Анджелина Джоли гримира очите си точно така!

Дръзко синьо

Синьото е тотален хит в цветовете тази пролет. Това се отнася и за грима на очите. Синя очна линия или смело окупиране на цялото око със сенки в преливащи нюанси на този красив цвят. Можете да се заиграете, колкото ви сърце иска.

А сега нещо и за жените с по-дискретен или сладникав вкус.

Изящно розово

Акцентът е на очите. Поставете тъмнорозови сенки до веждите и плътна очна линия на горния клепач. Подчертайте скулите с тъмнорозов руж. Завършете с поставянето на гланцов розов цвят на устните. Така ще изглеждате страхотно!

Свежо лилаво

Свеж цветен грим в светли виолетово-розови тонове. Акцентът отново е поставен на очите. Нанесете светли люляково лилави сенки и плътна очна линия на горния клепач.  Скулите подчертайте съвсем леко с розов руж. Устните задължително трябва да са в плътен светлорозов цвят или гланцово розово.

Нежно кафяво

Много нежен пролетен грим в меки натурални нюанси. Гримирайте очите в светлокафяво. Скулите подчертайте с тъмнорозово. Тук вече устните се оцветяват в матов яркорозов цвят.

Елегантно сиво

Очите се гримират в сиво и кафяво, цветове които придават фина, естествена елегантност. Лицето задължително трябва да има блед порцеланов тен. При скулите леко загатваме с неопределен цвят руж. Кафеникаво-червено червило е най-подходящо за перфектен завършек на сивото.

Е, мацки, остава само да решите кой от всичките варианти пасва на вашия вкус!