Пчеларите дават ДФ „Земеделие“ на прокуратурата

Мисия Пловдив

06-04-2013, 16:16

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

От Фонда ги отрязали по схема за популяризиране на пчелните продукти

Пловдивските пчелари настояват за незабавна проверка на ДФ „Земеделие”, съобщиха от пчеларското сдружение „Акация-1899“ –Пловдив. Оттам се съмняват в правилното разпределение на средствата по мярката за подпомагане на пчеларите по схемата "Популяризиране на Българските пчелни продукти".

Искането е във връзка с писмото от Фонда, че молбата им за подпомагане по мярката е отхвърлена след изчерпване на бюджета.
Днес пчеларите от Пловдив са изпратили открита жалба до проф. Иван Станков, министър на земеделието и храните, до изпълнителния директор на ДФ"Земеделие" и до Мария Габриел, депутат в Европарлалента. Пчеларите искат Прокуратурата, Националната агенция по приходите и Сметната палата да установят има ли законови и финансови нарушения и злоупотреби при разпределянето на средствата.
Пловдивските пчелари призовават и други свои колеги от страната да ги подкрепят, ако имат същите основания. Те предлагат още към Министерството на земеделието да бъде създаден и „Отдел по пчеларство". Според тях още Айнщайн е предсказал, че изчезнат ли пчелите ще изчезне и животът на Земята.