Фандъкова решава столичните проблеми стъпка по стъпка

Мисия София

06-04-2013, 18:35

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

"Топлофикация", бездомните кучета и боклука - трите големи проблема на София

"Прогнозните сметки за парно не са точни и затова искаме месечни", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

"По отношението на работата с клиенти "Топлофикация" не прави нищо. Хората искат ясни сметки и да плащат каквото ползват. От най-сериозните искания, които обсъждаме, са месечни сметки и отчитане, а не прогнозни, защото не са точни", каза Фандъкова.

Тя поясни, че преди месец са били приети първите мерки, а втория пакет е бил представен на икономическия министър. По думите й той е реагирал веднага със свикване на работна група и скоро ще са готови предложенията за нужните нормативни промени.

По един от "вечните" проблеми - уличните кучета на София - Фандъкова заяви, че се работи, но някои искат повече време. По думите й дворните, но не безстопанствени животни са основен проблем и затова е започната кампания за кастрацията им. За софийския боклук стана ясно, че първият е етап на завода работи експериментално, а компостиращи инсталации ще функционират в края на годината.

След протестите и оставката на ГЕРБ гражданите на столицата са станали по-активни в исканията си, смята Фандъкова. "Това е много положителен ефект от всичките протести. Хората някак си повярваха, че когато са активни, могат да бъдат решени техните проблеми", допълни столичният кмет.