Първи граждански избори в Пловдив

Политика

06-04-2013, 20:00

Снимка:

livenews

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Гласуването започна доста преди официално обявения час

В зала “Съединение“ на Регионалния исторически музей в Пловдив, се провежда заключителният етап от първите в българската история граждански избори.

За формирането на листите, участват 8 кандидата от Асеновград, Карлово, Сопот, Раковски и Пловдив. Сашко Николов - областен координатор на движение “ДНЕС“ сподели, че в дните между 1 и 3 април, когато се формираха кандидатите - в Пловдив-област и Пловдив-град са гласували малко над 1300 души.

Поради факта, че заключителните избори са и за областната листа, повечето от хората, които са пожелали да гласуват, но живеят извън Пловдив и им се налага пътуване с обществен градски и междуградски транспорт, изборът започна преди 17:00 часа.

В зала “Съединение“ бяха дошли по-голямата част от тези, на които гражданите са гласували доверие. Целта на тяхното присъствие в залата беше запознанство между тях и тези граждани, които ще дойдат на подадат своя глас за някой от тях.

Желаещите да изберат своя кандидат пишат неговото име на листче, което сгъват. След това го пускат в запечатана прозрачна урна. Изборният ден приключва в 20:00 часа.