Дипломати търсят таланти в ПУ

Мисия Пловдив

07-04-2013, 09:23

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Директорът на Дипломатическия институт се среща с възпитаници на висшето училище

Среща-дискусия на тема „Дипломатическата професия днес” ще се проведе в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” днес от 10:30 ч. Събитието в зала „Компас”, в новия коплекс от сгради на Ректората, ул. „Цар Асен” № 24. е насочено към студентите. Организатор е Дипломатическият институт със съдействието на магистърска програма „Международни
отношения” в Юридически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски”.

Таня Михайлова, директор на института, ще направи презентация на неговата дейност, както и на възможностите за кариерно развитие, стажове, конкурси за есета и други инициативи. Освен г-жа Михайлова на срещата ще присъстват и други представители на института, които ще запознаят младите хора с дипломатическата професия, с възможностите за кариерно развитие в структурата на Министерството на външните работи и ще дадат практическа информация относно консулските услуги.

Пред присъстващите ще бъде представена и магистърската програма „Международни отношения”, която реално подготвя висококвалифицирани ръководни кадри, експерти, професионални специалисти и консултанти в сферата на международните отношения за кариера в държавните и общинските институции. Специалността дава шанс за реализиране и в недържавния сектор: обществен и частен, както и за международната гражданска служба и европейски институции, обясни ръководителят на магистърската програма проф. д-р Ирена Илиева.