Патриархът: Да се помолим за страдащите и бедстващите!

Бог да бъде милостив към нас и към тези, които са в затруднение в живота, да им даде сили да превъзмогват трудностите, каза още той

Молебен за мир, благоденствие и здраве бе отслужен днес в православните църкви в страната.

Лично патриарх Неофит, който все още е Русенски митрополит, пристигна в катедралния храм "Света Троица", за да помоли хората в деня на Светия Кръст да запазят любовта и доброто в сърцата си.

Главата на Българската православна църква се обърна към всички вярващи да дадат своята подкрепа за хората, които са изпаднали в безизходица и търсят отчаяно изход. Дядо Неофит ги призова да потърсят Бога в сърцата си.

"Ние сме заедно на този ден, за да се насърчим в доброто и в добродетелта, да получим благословението на Светия Кръст Господен, на който се покланяме на днешния ден и търсим благодат у него, благодатта на любовта, на загрижеността и на готовността да бъдем там, където е необходимо нашето присъствие, нашата помощ, нашето доказване, че сме братя и сестри помежду си", каза в словото си патриархът.

"Да отправим сърдечна молитва за тези, които страдат, бедстват, които са доведени понякога до тежко отчаяние и да се постараем да облекчим тяхното положение и когато сме всички заедно в това направление, ще постигнем добри резултати и ще дадем светлина на много човешки животи. Бог да бъде милостив към нас и към тези, които са в затруднение в живота, да им даде сили да превъзмогват трудностите и да живеят в благочестие, вяра, чистота, единомислие с братята и сестрите помежду си", каза още Дядо Неофит.