Шефът на ЕНП: Скъпи Бойко, браво на ГЕРБ!

14 хиляди в очакване на словото-равносметка на Бойко Борисов

"Подкрепяли сме партията ви и ще продължим да ви подкрепяме, скъпи Бойко Борисов", това каза от трибуната на конференцията на ГЕРб в зала "Арена Армеец" председателят на Групата на Европейската народна партия в ЕП Жозеф Дол.

"Във време на тежка световна криза най-важно е да действаме заедно, обединени и да координираме нашите действия. Ние сме на кръстопът – дали да продължим да градим по-ефикасна и сигурна Европа или ще поемем по пътя на затваряне в себе си, пътят на демагогията и популизма", отбеляза той.

Джоузеф Дол отбеляза, че от кризата може да се излезе, благодарение на инвестициите и добре управляваните публични финанси.

"Видях метрото, видях километрите магистрали в строеж. Браво на ГЕРБ. България ще спечели благодарение на ГЕРБ и с ГЕРБ", каза в заключение Дол.

"Това, което ГЕРБ съгради с усилия, с план за бъдещето, с решителност и с търпение, бързо може да бъде сринато от опортюнистични партии, поставящи собствените си амбиции пред приемствеността и доверието на избирателите.

На този етап от политическата ми кариера знам добре разликата между един опортюнистичен политик и един държавник. И познавам достатъчно добре Бойко Борисов, за да знам, че той е държавник", каза на свой ред Антонио Лопез, генерален секретар на ЕНП.

"С политическа воля и държавническо съзнание, основано на политическа мъдрост, правителството на Бойко Борисов превърна България в разумен и предсказуем партньор в Европа. В доверен партньор", допълни той.

Бившият трикратен министър-председател на Турция Месут Йълмаз обяви, че е убеден в това, че българският народ няма да приеме връщане назад, към тъмното минало.

"Нашите общи усилия за постигане на членство в ЕС сближиха нашите страни. Споделяме еднакви убеждения, нашето приятелство непрекъснато расте. Това, обаче, не означава, че е постигнат пълният потенциал на нашето сътрудничество", посочи той.

"Изпълва ме с радост фактът, че личните отношения надмогват етническите различия", каза турският политик и пожела успех на ГЕРБ на изборите.

"България е известна с мъдростта на поговорките си. Една от тях гласи, че който не може да служи, не може и да управлява. Тази поговорка съдържа много истина. Задължение на лидерите е да покажат скромност и да служат на хората със самопожертвование", каза още Йълмаз.

Близо 14 хиляди делегати на Националната конференция на ГЕРБ очакват да чуят словото и равносметката на бившия премиер Бойко Борисов, а и листите на ГЕРБ за предсрочния вот на 12 май.