Дядо Николай към политиците: Обичайте народа, както себе си

Мисия Пловдив

07-04-2013, 17:03

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Не издавайте закони, които противоречат на Божиите, призова владиката

Нека се помолим за това нашите държавници, тези на които са поверени съдбините на нашия народ, да започнат да го обичат така, както обичат себе си. Това призова Пловдивският митрополит Николай на молебена в митрополитския храм “Света Марина”, предаде радио Фокус.

Преди дни всички вероизповедания в страната бяха помолени от най-високо държавно ниво за обща молитва народът ни да бъде пощаден от бедствия, да спрат насилието, агресията, самоубийствата и самонараняванията. Радостно е, че държавното ръководство се обръща към вярата, но е жалко, че това се случва след като другите възможности са изчерпани, отбеляза владиката. Той отправи молба и за това когато държавниците изпращат децата си в колежите в чужбина да си спомнят за онези родители, които не могат да изпратят своите.

Ако обичат чуждите деца, както своите, моля тези държавници да се погрижат за образованието на оставащите тук деца, каза в словото си Пловдивският митрополит. В молебена той отправи молба към Бог и за това всеки да може да получи своите лекарства, без да се лишава от хляба си, да има труд и работа за хората. Митрополит Николай каза още, че трябва да спре предлагането на наркотици в училището, развращаването на младите и внушението за това, че щастието е в парите, без оглед на това как са спечелени. Нека се помолим държавата да спре да третира хората като потребители, вместо като човеци, както и да спре да издава закони, които противоречат на Божиите закони, каза още Пловдивският митрополит Николай.
След като молебена приключи, той започна да раздава кръстчета от маслиново дърво, донесени от Йерусалим и осветени на Божи гроб. В митрополитския храм на Пловдив е изложена за поклонение частица от Светия кръст Господен, която се съхранява в манастира “Света Троица” при местността Кръстова гора.