Прозрачни дрехи – секси тренд за пролет 2013!

Пловдив Лайф

07-04-2013, 17:27

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Пачуърк и много цвят за сезона

Настроението се повишава, дните стават по-дълги и захвърляме дебелите дрехи някъде в дълбините на гардероба. Пролетта дойде и всички трябва да се подготвим да я посрещнем подобаващо, затова ви представяме най-добрите модни съвети за сезона. Едни от най-актуалните цветови за този сезон са жълт, зелен, син и червен. Повечето дами имат в гардероба си предимно черни и бели топове и блузки, в което няма нищо лошо. Време е обаче да вкарате малко цвят и пролетно усещане в голямата кутия. Мини полите са тотален хит, но също така и макси размера. От прилепнала пола молив, до свободна пола с гънки и плисета по нея. Основен мотив за полите този сезон са ретро и футуристичните модели, висока и ниска талия, и двете са на мода, което улеснява избора ви много. Дънки с флорален принт за по-хладните дни - идеално! Свежо, удобно, секси и модерно - какво повече да искаш от една дреха?

Кои са най-актуалните цветове за пролетта и как да ги комбинирате? Няколко съвета за зашеметяващ вид:

Лимонено Жълто

Ярко слънчево жълто, наситен жълт нюанс, който навява асоциация за свежи лимонови кори и сякаш изпълва устата със слюнка. Сигнален цвят в красив нюанс с топлина и настроение. Идеално се вписва във флоралните щампи и се комбинира чудесно с дълбоки тъмни цветове. Опитайте с тъмносиньо за контраст или с теменужено лилаво за повече екзотика.

Жълто Зелено

Ярък наситен цвят, смесица от жълто и зелено. Жизнерадостен и свеж нюанс пролетно зелено с цвят на напъпили филизи. Опитайте в комбинация с бяло или с дълбоки тъмни нюанси за контрастни съчетания – черно, тъмносиньо и кафяво.

Портокалово Оранжево

Ярък цвят – цитрусово оранжево с лек коралов оттенък. Наситен нюанс на оранжевото, който напомня на нектар от сочен портокал. Пробвайте комбинация с приглушено синьо за супер модерна визия или с тъмносиньо за пленителен контраст.

Маково Червено

Съблазнително и чувствено червено. Силен, ярък цвят, алено червено като разцъфнал в полето мак. Непременно опитайте такъв нюанс през новия сезон. Може да изберете рокля в маково червено или изкусителни червени устни в грима. Комбинирайте с тъмносиньо и светлобежово във вълнуващ контраст.

Изумрудено Зелено

Красив нюанс на зеленото – наситено лъчисто зелено с цвета на едноименния скъпоценен камък. Изумрудено зелено или познато още като смарагдово е безспорен хит в модата за новия сезон. Дизайнерите го обявиха за “новото черно“, а модните колекции преливат от дрехи в този прекрасен нюанс.

Нефритено Зелено

Нежно, приглушено зелено със сив оттенък. Пастелен нюанс на зеленото, който внася спокойствие в палитрата. Комбинира се добре с контрастни тъмни цветове. За повече драматизъм опитайте с тъмносиньо или съчетайте с приглушено синьо за свежа пролетна визия.

Приглушено Синьо

Неутрален нюанс, синьо със сиви оттенъци. Приглушен синкав цвят, който напомня за небето на здрачаване. Подобно на другия неутрален цвят - Нефритено Зелено, приглушеното синьо внася баланс и спокойствие в палитрата.

Тъмносиньо

Класически цвят, дълбок тъмносин нюанс, който дава стабилност и дълбочина на цялата палитра. Опитайте в контрастни комбинации с Маково Червено и Телесно Бежово или с Изумрудено Зелено за свеж модерен вид.

Теменужено Лилаво

Наситен виолетов нюанс, екзотично лилаво с цвета на африканска теменужка. Интригуващ цвят за вълнуващи комбинации в облеклото. Опитайте в съчетание с маково червено или свежа контрастна комбинация с лимонено жълто

Ако харесвате екстравагантни дрехи и търсите начин да изразите артистичната си натура, вижте най-пъстрият и интересен тренд в дамската мода за новия сезон: Пачуърк - живописни колажи от цветове и материи, които заляха модния подиум и по всичко личи, че ще се превърнат в една от най-атрактивните модни тенденции за пролет 2013.

Въпреки, че някои от новите дрехи пачуърк изглеждат доста шантаво и едва ли са подходящи като облекло за офиса, не може да се отрече, че са страшно атрактивни. С подобна визия със сигурност ще изглеждате различно, свежо и артистично. В модата за новия сезон се очертава едно горещо и много прозрачно лято, може да сте сигурни в това. Прозрачните материи са абсолютен хит в колекциите за пролет 2013.

Ако пък гардеробът ви се нуждае от нотка провокативност, малко повече женственост и сексапил заложете на Прозрачни дрехи – секси тренд за пролет 2013.

Какви прозрачни дрехи са модерни за този сезон, как да ги носим и с какво да съчетаваме?

Прозрачни къси поли

Къси поли над коляното от прозрачни материи. Повечето модели са в прав силует, прибрани по краката или леко разкроени в долната част. На пръв поглед изглеждат доста фрапиращо, но ако се носят с подплата прозрачните полички стават и за офиса. Можем да ги комбинираме с най-различни горни дрехи – с топове и блузи с къси ръкави за жегите или с жилетки, джемпъри и къси сакенца за хладните вечери.

Прозрачни дълги поли

Тази година дългите летни поли са по-популярни от късите. Красиви прозрачни макси поли – ефирни, силно разкроени, в прав силует с дълбока цепка или прибрани по краката с оширена долна част. Лично аз обожавам дълги поли от шифон, органза и др. прозрачни материи. Изглеждат толкова женствено, особено моделите с къса подплата, които хем показват, хем скриват достатъчно от краката. Можем да ги носим в съчетание с къс топ, прозрачна блузка или дълга туника.

Ефирни прозрачни туники

Туниките от прозрачни материи са идеално допълнение към вечерните тоалети. Особено по-дългите модели. Могат да се носят с прилепнали или широки летни панталони и дълги поли. В зависимост от модела се съчетават добре и в ежедневен аутфит.

Елегантни официални рокли

Прозрачните материи изглеждат чудесно при роклите на два слоя. Някои от новите модели са направени с къса плътна подплата, която покрива голяма част от тялото, други обратното – показват повече плът. Съчетават се добре с високи токчета, елегантни сандали и чанта клъч.В зависимост от модела могат да се носят дори в офиса.

Дълги вечерни рокли

Ефирните прозрачни материи са запазена марка във вечерната мода. Някои модели са в прав силует с дълбоки цепки и деколтета, други са направени с волани на няколко слоя. Много интересно изглеждат съчетанията прозрачно с дантела, кадифе или с бродерии и украса от камъни.

Къси вечерни рокли

Прозрачно доминира и при коктейлните рокли за новия сезон . Къси вечерни рокли с прозрачни поли и дантелена горна част. Съчетават се чудесно с високи обувки и модерни чанти – клъч, мини чантички или портмоне.

Секси прозрачни роклички

И накрая черешката на тортата – секси прозрачни роклички за смели момичета с перфектни тела. Прозрачни рокли без подплати в ярки модерни цветове – зелено, жълто, черно и бяло и др.

Няма нищо по-женско и секси от пролетните рокли. Ако не ви допадат прозрачните предложения, можете са заложите на цветни и шарени дрехи. Повечето от дамите не си позволяват да носят такива. Грешка, и то голяма! Онази рокля, съчетаваща в себе си няколко цвята и дори различни принтове ти се струва много сладка, но не смееш да я облечеш? Добрата новина е, че през 2013 точно тези дрехи ще са хит, така че тичай смело към магазина за рокля на точки, цветя или плодове.