Спартак и рефер приземиха Нефтохимик

Спорт

07-04-2013, 20:12

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

След мача феновете аплодираха футболистите и ги изпратиха с възгласи: А група, А група

Отборът на Нефтохимик допусна първа домакинска загуба в първенството на Б футболната група след загуба от Спартак Варна с 2:0. Головете паднаха след контраатаки на гостите през първото полувреме.

Домакините, подкрепяни традиционно от своите фенове започнаха нахъсано двубоя, но трудно достигаха до опасности пред вратата на опитните гости. Вратарят Генко Славов също се намеси авторитетно на няколко пъти. Най-спорните ситуации станаха в 36-та и 43-та минути. Тогава Живко Петков и Емануил Манев бяха повалени в наказателното поле на гостите пред погледа на рефера Никола Атанасов, но „очеизваждащите” нарушения не бяха отсъдени. Публиката и скамейката на Нефтохимик реагираха бурно, а на терена страстите се нажежиха. Коректният до момента двубой премина в мач, накъсан от непрекъснати спирания на играта и множество нарушения.

Така премина и второто полувреме, гостите използваха всяка минута, за да бавят времето и да запазят комфортната си преднина от два гола. Малко след подновяването на играта Любомир Божинов овладя една топка в полето и стреля от 3-4 метра към вратата пазена от Славов, но вратарят акробатично парира силният му удар. Нефтохимик продължи да напада, но изневериха основни футболисти, които в решаващата фаза допуснаха много брак. На два пъти опасни изстрели след пряк свободни удари преминаха на сантиметри от очертанията на варненската врата. В същото време Димитров и Кръстовчев опасно контраатакуваха. При една атака в 87-та минута, опитният голмайстор стреля на сантиметри покрай гредата на Цветан Димитров.

В последната минута реферът реши да компенсира и отсъди пресилена дузпа за домакините. Зад топката застана Любомир Божинов, който след сигнала от съдията не сгреши и отбеляза за 2:1. Топката бе поставена в центъра на терена, а двата отбора бяха готови да продължат. Тогава по сигнал на четвъртия съдия и кратко съвещание, голът бе отменен, за да се извърши смяна, а дузпата трябва да се пребие. Съдийската неадекватност доведе до нови – справедливи протести от страна на играчите и треньорската скамейка на Нефтохимик. Повторното изпълнение не бе успешно, а резултатът се запази 2:0 за гостите. 

След мача въпреки загубата феновете аплодираха футболистите и ги изпратиха с възгласи: А група, А група.