Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

08-04-2013, 06:39

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Затварят булевард ”Васил Левски“ до края на месеца

Добро утро, Пловдив! Днес времето отново ще бъде облачно. През по-голяма част от деня ще продължи да вали, но постепенно след обяд валежите ще започнат да отслабват и стихват. На места преди обяд в Предбалкана дъждът ще се смеси със сняг. Вятърът ще е слаб до умерен. Максимални температури между 5 и 10 градуса.

От днес до 30.04.2013 г. ще бъде затворено западното платно на булевард ”Васил Левски“ за извършване на строителни работи. Ремонтът ще обхване отсечката от табелата ”Пловдив”- край на населеното място до кръстовището с ул. ”Георги Бенев”. Автобусите по линии № 1 и № 25 ще се движат двупосочно по източното платно на бул.”Васил Левски”.

За 10:30 часа е насрочена редовната пресконференция на кмета Иван Тотев. Тя ще се проведе в заседателната зала на Община Пловдив.

Информационно събитие в Садово организира Областен информационен център – Пловдив. То ще се проведе от 10:30 часа в лекционната зала на местната библиотека „Христо Смирненски“ към читалището и ще премине под мотото „ДА работим ЗАЕДНО“. Там ще бъде предоставена подробна информация за актуални схеми и възможности за кандидатстване с проекти по оперативните програми За участие са поканени представители на широката общественост, читалища, неправителствени организации, образователни институции, бизнеса, местната власт, национални и регионални медии.

От 9.30 часа в 2 зала на Пловдивския апелативен съд де бъде гледано делото срещу Благо Ставрев, който обжалва присъдата на Хасковския окръжен съд от 19 години затвор при първоначален строг режим. Обвиняемият е признат за виновен в това, че на 25 ноември 2008 г. в гр. Любимец умишлено е умъртвил Дарина Б. по особено мъчителен начин

Драматичен театър-Пловдив пък ще даде пресконференция по повод началото на репетициите на спектакъла "Възвишение" на режисьора Иван Добчев. Трупата ще посрещне медиите от 10:45 в голямата репетиционна зала на театъра. Спектакълът "Възвишение" е по романа на Милен Русков, драматизацията е на Александър Секулов и Иван Добчев. Неговата премиера ще се състои на фестивала "Сцена на кръстопът".