Шефът на Дома на Културата със заплата от 900 лева

Мисия Пловдив

08-04-2013, 12:47

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Мениджърът ще е жена, името се пази в тайна

След 6 години ремонт сградата на Дома на културата ще бъде открита официално. Това ще стане на 26 април. Това съобщи ресорният зам.-кмет Стефан Стоянов. Стартът ще бъде с концерт на пловдивската опера. Солист ще бъде популярната в Италия, Австрия и цяла Европа солистка Соня Йончева. В програма ще участват още брат й Марин Йончев, Илияна и Михаела Чавдарови и др. Ще бъдат изпълнени произведения на Марин Големинов, Чайковски, Щраус и Лехар.

Проблемът с шума от климатичната инсталация ще бъде разрешен. В момента се изгражда изолираща стена, както е било предвидено и в първоначалния проект. В същото време вървят комисии за приемане на Акт 16. Дори обаче да не получим документа навреме, събитието пак ще се проведе, като преди това ще се проведат задължителните по закон 72-часови тестове, посочи още Стоянов.

Билетите за 530-те места в концертната залата вече са почти продадени, заяви на свой ред кметът Иван Тотев. Той посочи, че още на първата сесия на Общинския съвет след предизборната пауза – на 16-ти май, ще бъде коригирана наредбата за отдаването на общински площи. Ще свалим тарифите за наем, тъй като сега те са твърде високи за дружествата, развиващи културна дейност. Тогава ще бъде назначен и ръководният екип на Дома, заяви още Тотев.

Градоначалникът изтъкна, че не е имало голям наплив от кандидати за шеф на клутурния център. Трудно намерихме човек. Спряли сме се на едно име, но още водим разговори и не е редно да го разкриваме. Мога само да ви кажа, че това е жена, която има опит в менажирането на културни събития. Тя ще взима заплата от около 900 лева – колкото всеки началник на отдел в Общината, посочи още Тотев. Той допълни, че преди откриването ще бъде направено ефектно озеленяване пред културния дом, както и на други места в града. Вече имаме сключен договор и само да отминат дъждовете ще започне засаждането, изтъкна още кметът.