"Фемен"-ки към Путин: Диктатор, върви на майната си (СНИМКИ)

Свят

08-04-2013, 13:37

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

На руския президент му харесала акцията

Активистки от "Фемен" стреснаха с голи гърди делегациите на Владимир Путин и Ангела Меркел в Германия по време на гостуването им в индустриалния панаир в Хановер.

Путин и Меркел се намираха пред щанда на автомобилния гигант Фолксваген заедно с президента на концерна Мартин Винтеркорн, когато четири разголени жени се затичаха към тях, крещейки "Диктатор, върви на майната си". Те обаче бързо бяха неутрализирани от охраната.

За по-голяма нагледност жените от движението Фемен бяха изписали същата ругатня на гърдите и гърба си.
Самият Путин заяви, че му е харесала акцията на украинските момичета, въпреки че не е чул техните призиви.
Той дори предложи на организаторите на изложението да благодарят на украинските момичета, които са им направили реклама. Путин каза, че е знаел предварително, че се подготвя подобна акция.

"Нещо крещяха, но не успях да си чуя, защото охраната действаше доста строго – такива здрави мъже връхлетяха върху момичетата, можеше и по-меко. Даже не успях да ги видя дали са блондинки или брюнетки", заяви руският президент.

По думите на Путин в Русия вече са привикнали към подобни акции. Според него ако трябва да се дискутира по политически въпроси, то е по-добре това да става с дрехи.