Улица на името на "Тоника" искат жители на "Славейков"

Мисия Бургас

08-04-2013, 13:51

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Предложението вече е внесено в ОбС и ще се гласува в края на този месец

Безименна улица в бургаския комплекс "Славейков" съвсем скоро може да носи името на една от най-популярните и романтични групи на Бургас - "Тоника", известна още като "Фамилия Тоника" и Тоника СВ".

Легендарната вокална формация, която беше създадена през 1969 година от композитора Стефан Диомов се оказа фаворит за име на пътя, който се намира в северната промишлена зона, зад Търговска къща "Сакар" в града.

Предложението с искане улицата да се казва "Тонкиа" е дошло в общининска администрация миналата седмица и под него са положили подписи повече от 40 души, голяма част от които са служители и собственици на фирми, чиито офиси са разположени в района.

Предложението вече е внесено за гласуване в общинския съвет на Бургас, малко преди крайният срок за входиране на докладни записки.
Така работещите в района се надяват, че ако предложението им бъде прието ще могат да си отдъхнат от проблемите свързани с липсата на точни адреси.

Част от неволите им са били свързани до момента именно с получаването на кореспонденция, както и със заявки за таксита, които трудно се ориентирали в района.