Срути се скална маса до Асеновата крепост

Животът

08-04-2013, 16:05

Снимка:

CROSS

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Аварийно изпускат язовир над кв. Долни Воден

След продължителните валежи от вчера и тази нощ обстановката в Асеновград е нормална, съобщиха от общината. Всички язовири се наблюдават и разполагат с достатъчно свободен обем, за да поемат голямото количество вода след продължителните дъждове. Налага се аварийно  изпускане на язовира над кв. Долни Воден.

Има срутване на скална маса по пътя за Лясково, преди Асеновата крепост. Общината вече е предприела мерки за отстраняване на проблема.

„Силно сме разтревожени от прииждането на водите на Аман Дере, в следствие на което огромна скална маса е натрупана по някои от улиците в кв. Запад”, каза зам.-кметът Манол Генов. При най-ниската точка до входа на детската градина-филиал на ОДЗ „Зорница” се е събрало голямо водно количество, свлечено от дерето, заради запушване на дъждоприемните шахти. Заместник-кметът допълни, че този проблем е стар и ще бъде решен генерално със строителството на новата улица покрай детската градина, която е включена в инвестиционната програма. Взети са мерки за отводняването на водата.