Добро утро във вторник!

Мисия Пловдив

09-04-2013, 06:23

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Отново облаци днес

Добро утро, Пловдив. Максимални температури до 12 градуса и много облаци ни очакват днес. Облечете се топло и не забравяйте чадъра.

Днес партия ГЕРБ представя кандидатите си за народни представители в областта. Срещата е от 10, 00 часа, зала 4 в Дома на техниката. Областният координатор Здравко Димитров ще представи и предизборния щаб на областната структура.

Отново в 10, 00 часа, но в пресклуба на БТА – Пловдив, ще се състои пресконференция на "Младежко сдружение за мирно развитие на Балканите". Ще бъде представено изследване за корупцията във висшето образование.

В 11 часа пресконференция дава Технически университет - Пловдив, катедра "Авиационна техника и технологии". Мястото е Заседателна зала, етаж 3 в корпус 4. Темата - Изпитания на дрони /безпилотни летателни апарати/ в най-добрата българска лаборатория за изследване на аеродинамиката.

Темата за българските дрони рядко се появява в медиите, обясняват организаторите. Допускът до лабораторията за изследване на аеродинамиката е ограничен и случаят представлява уникална възможност за снимки и впечатления.

В УМБАЛ "Св. Георги" врати отварят две стаи за лечение на болни и кабинет след ремонт и оборудване от дарители. В тях ще могат да се приемат и пациенти с рядката болест муковисцидоза, чието наблюдение и лечение изисква грижи в отделно помещение. Откриването им е днес в 11, 30 часа.

Областен информационен център – Пловдив ще проведе информационен семинар в Куклен, който ще премине под мотото "ДА работим ЗАЕДНО". Започва в 10, 30 часа в местното Народно читалище "Никола Вапцаров". За участие в информационната кампания са поканени представители на широката общественост, читалища, неправителствени организации, образователни институции, бизнеса, местната власт, национални и регионални медии.

По време на информационното събитие ще бъде предоставена информация за актуални схеми и възможности за кандидатстване с проекти по оперативните програми, допустими ползватели на територията на общината.