Аристократът Юнайтед остави надеждата на "гражданите"

Спорт

09-04-2013, 07:36

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Манчестър Сити спечели градското дерби на "Олд Трафорд" с 2:1

Манчестър Сити победи с 2:1 Манчестър Юнайтед насред "Олд Трафорд" в градското дерби от 32-ия кръг на Висшата лига. Загубата не е чак толкова болезнена за "червените дяволи", които отдавна дръпнаха сериозно на съперника си за титлата, пише Sportline.bg. Постигнатата победа обаче съхранява дори и минималните шансове на "гражданите" да защитят трофея си от миналия сезон. С успеха на "Олд Трафорд" селекцията на Роберто Манчини събра 65 точки, изостава с 12 от лидера Манчестър Юнайтед, но продължава да мечтае, че може да стори чудото.

Резултатът за Сити откри Джеймс Милнър в 52-ата минута. В 59-ата обаче автогол на Венсан Компани възстанови равенството - 1:1, за да се стигне до 78-ата, когато появилият се на смяна Серхио Агуеро наказа Давид Де Хеа, реализирайки страхотен гол, с който донесе победата на тима си. Зетят на Диего Марадона надбяга цялата защита на "червените дяволи", след което не остави шансове на испанския вратар.

Манчестър Юнайтед явно се бяха настроили да мъстят за унизителното 1:6 в предишния сблъсък на "Олд Трафорд" между градските съперници, като Сър Алекс заложи на доста офанзивна схема. В атака започнаха Робин Ван Перси и Уейн Рууни, подпомагани по крилата от Даниел Уелбек и Ашли Йънг. Нападението на Сити пък води бившият играч на "червените дяволи" Карлос Тевес, който имаше сериозна подкрепа зад себе си в лицето на Самир Насри, Давид Силва и Джеймс Милнър.