Здравко Димитров за повече бизнес и по-малко безработни

Мисия Пловдив

09-04-2013, 12:51

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ето листата на кандидат-депутатите от ГЕРБ в областта

ГЕРБ в областта искат най-малко 5 депутати

Трябва да подобрим бизнес климата в региона. Да привлечем инвестиици, за да свием трайно безработицата. Имаме всички нужни предпоставки – магистрала, летище, бизнес зони. Това обяви водачът на листата на ГЕРБ в областта Здравко Димитров. Той посочи още, че има и желание за въвеждане на защитни мита за земеделските производители и решаване на проблемите в дърводобива.

Пред медиите Димитров посочи и лицата, които ще се борят за тези каузи. Имената им вече не са тайна. Затова можем да изпреварим официалния старт на предизборната ни кампанията. Втора в листата е Силвия Хубенова от Асеновград. Следва я Николай Петков от Карлово. Четвърти и пети са Павел Гуджеров и Христо Грудев, съответно от Раковски и Асеновград. След тях е пловдичанинът Ангел Ангелов, след него Анести Атанасов Тимчев, който е също от Пловдив.  Ангел Драганов от Крумово и Гергана Трендафилова от Царацово са номер 8 и 9 в листата. След тях е Елица Данева от Перущица. Излъчени са още кандидати от Строево, Първомай, Съединение, Лъки, Труд, Момино село, Ягодово, Марково и Войводиново.

Имената са избрани от местните структури, от самите хора. Това е предпоставка за техния успех. С тази листа постигнахме баланс между млади и стари, мъже и жени, бизнес и др. Така ще представляваме най-добре интересите на пловдивска област, заяви Димитров. Това са хора, които работят. Естествено имало е и пропуски, но властта носи и някои негативи. Ние обаче винаги признаваме грешките си и целим да ги изчистим, каза водачът на листата. Той посочи, че са избрани най-достойните хора. Няма да сме само костюми, които се разхождат из София. Там ще използваме лостовете на властта, за да решим местни проблеми, изтъкна Здравко Димитров

Сред приоритетите, които посочиха кандидатите са: проектът „Въча”, който ще достави питейна вода за 6 общини; ремонт на пътя Пловдив-Асеновград; старт на изгражаднето на тунела под прохода Троян-Кърнаре; изграждане на училища и детски градини. През последните години в областта са налети 500 милиона лева. Утре в Раковски стартира и проект за 1 млн. лева за предотвратяване на наводненията. Всяка първа копка означава и нови работни места, изтъкнаха герберите.

Налага се да запазим плоския данък и финансовата дисциплина, за да се избегне сценарий като в Кипър или Гърция. Това е тежката задача на ГЕРБ. Заставаме начело във време, в което трябва да се вземат трудни решения, за да се избегне разпадане. Трябва да се разделим с част от илюзиите си, коментира председателят на предизборния щаб Анести Тимчев.

За изборите целта е най-малко да се повторят резултатите от миналия вот. 5-ма депутати е нивото, което се надяваме да стигнем, каза Димитров. По думите му кандидатите на ГЕРБ ще подкрепят закони, които да стимулират бизнеса. Приоритет е свиването на безработицата сред младежите. България ще се включи и в европейска кампания в тази посока. Ще се повиши квалификацията им. Ще се продължи и тенденцията за включване на младите в политиката. Те са носители на нов дух и ентусиазъм, изтъкна още водачът на листата.

Първата среща с избирателите ще е на 14-ти април в Карлово. Там ще бъде представена за първи път и изложба за свършеното от ГЕРБ през мандата, която ще обиколи страната. Кампанията ще е богата на културни прояви – концерти, театрални постановки, фолклорни забави и др. Бойко Борисов също е обещал да се включи в някои от изявите в областта.