Наказаха бургаски униформен, ударил кроше на мъж с пистолет

Крими

09-04-2013, 13:15

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Служителят на реда не бил на смяна в момента на скандала.

Старши полицай Красимир Петков отнесе дисциплинарно наказание от шефа на ОД МВР - комисар Милен Димитров. Като причина за това от полицията посочват, че Петков е нарушил етичните правила за поведение на държавните служители.

Проверката срещу полицая тръгнала след  инцидент, възникнал на 2 март т.г. в късния следобед, когато служителят получил информация от 9 годишния си син, за това че заедно с други деца са преследвани от непознат мъж с автомобил, който им крещял обидни думи и ги заплашвал с пистолет.

Старши полицай Красимир Петков в цивилно облекло и с личния си автомобил отишъл на местопроизшествието за да разговаря с децата и изясни случая. Междувременно съобщил на тел. 112 за инцидента и заплахата с пистолет спрямо подрастващите, искайки съдействие от полицейски автопатрул от Първо РУП – Бургас.

При пристигането си униформените установяват, че непознатият всъщност е бургазлията Георги Карамарков. И двамата са привикани в Първо РУ, за да дадат обяснения, но на входа на участъка двамата мъже се спречкали. В състояние на афект старши полицай Петков нанесъл удар в областта на лицето на Георги Карамарков.

Спрямо полицейския служител е взето дисциплинарно отношение и същия е санкциониран, съобразно законовите разпоредби, допълват от полицията.

Спямо Карамарков пък е образувано досъдебно производство,  а пистолетът му е иззет.