Паркираш на тротоара, "изпяват" те с имейл

Мисия Варна

09-04-2013, 13:55

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Заработва кметската полиция, на Златни пак командироват румънски униформени

Адресът на електронна поща, на която може да се сигнализира за неправомерно паркиране върху тротоарите във Варна обяви временният кмет на Варна доц. Христо Бозов. Всеки, които види паркирана кола върху тротоара може да пише имейл на адрес signali@varna.bg. 

След получаването на такъв сигнал на място ще се отзовава униформен екип, който ще пише глоби. 

Започва работата на общинска полиция, съобщи още Бозов. "Организационно тя се води към вътрешното министерство, но изпълнява задачи поставени от кмета", обясни той. 36-униформени, които в момента довършват 6-месечен курс  ще заработят първоначално там. Общата бройка на службата е 45 бройки. Свободните 9 ще се попълнят постепенно. Кметската полиция ще бъде ангажира най-вече с обществения ред, неправилното паркиране, репатрирането на автомобили. 

За опазването на реда през туристическия сезон ще бъдат командировани 16 полицаи на Златни пясъци и 4-ма на Св. Константин. За Златните са предвидени и двама униформени от Румъния. Престоя на командированите е за сметка на собствениците в курортите. 

Общината ше обезпечи поддръжката на пожарна команда, която ще бъде базирана в Пето районно. 12-те пожарникари, които ще наглеждат курортите щес труват на общинския бюджет  20 000 лв. без ДДС.