25-годишен заралия спечели "Кауза.bg"

Стара Загора Лайф

09-04-2013, 16:01

Снимка:

БНТ

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Проектът му за борба с младежката безработица получи 40% от гласовете на българите

25-годишният ни съгражданин Евгени Лишев спечели реалити формата на БНТ "Кауза.bg".

На финала на риалитито Лишев, който защитаваше каузата "Бъдеще за младите предприемачи", получи 40% от гласовете на представителната извадка на "Алфа Рисърч".

Той победи в оспорвана битка с четиримата си конкуренти.

Победителят получи голямата награда – посещение на европейските институции в Брюксел, която бе предоставена от Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на ЕК в България.

Втори в единственото по рода си реалити шоу, което даде възможност на младите хора у нас да изразят идеите си за промяна в България, остана 24-годишният Петър Кичашки от Видин, чиято кауза бе "Граждански контрол над политиците". Той спечели симпатиите на 33% от гласувалите.

На трето място с 13% се класира 32-годишният Теодор Василев от Казанлък, който иска да направи училище сред природата, а четвърта е Теодора Ангелова, на 19 г. от София, с проекта "Политология за ученици" и 12% подкрепа.

Първото изпитание пред четиримата финалисти бе пряк дебат помежду им, в който всеки от тях разполагаше с по 30 секунди, за да защити своята и да атакува слабите места на каузите на конкурентите си.

"България се нуждае от реално равноправие и спазване на написаното в Конституцията", каза на финала победителят Евгени Лишев.

"Моята цел е не да правя революции, а да се боря срещу младежката безработица и правото на младите предприемачи да работят свободно в България. Иначе защо бяха протестите?!", допълни той.