Грабнахме злато в турнир по спортни танци

Спорт

09-04-2013, 16:10

Снимка:

mladite.eu, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

„Парадайс Данс“ – със злато, сребро и бронз от националното състезание по спортни танци за купа „Алекс“ в Пловдив

Златен, сребърен и бронзов медал  спечелиха състезатели на пловдивския клуб „Парадайс Данс“ при Военен клуб – Пловдив от националния турнир по спортни танци за купа „Алекс“, който се проведе в зала „Олиппиада“ в Пловдив.  Асът на пловдивския клуб Коста Каракашян, в тандем с  партньорката си  от „Импулс“ (Велинград) Даниела Макнева  станаха шампиони в клас 18В+В на стандартни танци, като изпревариха пазарджишката двойка Иван Караджов и Мона Виделова. Трети с бронзовите отличия са пловдивчанинът Петер Спасов от „Алекс“ (Пд) с новата си партньорка - Калина Цонева от „Бургас-19“. 

 Петер Спасов и Калина Цонева се изкачиха още веднъж на почетната стълбичка, след като спечелиха сребърни медали в латиноамериканските танци в същия клас 18В+В. Те бяха изпреварени само от Димитър Димитров  от „Дъга“ - София и Десислава Тепавичарова „Бургас 1975“, които отнесоха титлата. Коста Каракашиян и Даниела Макнева останаха 5-ти на латина, а надеждите на „Парадайс Данс“  Илия Кичуков и Таня Минева – 6-ти, в конкуренцията на 15 двойки.

 В клас 13D титлата измъкнаха Никита Воронин – Мартина Георгиева от „Бургас 1975“, а в същиата възрастова група при 13-годишните, но в клас Е, Белхан Юмерехенди и Дениз Илиева от „Парадайс Данс“ не успаха да стигнат финал и  останаха 16-и.  Техните по-малки съотборници от клас 11Е – Любомир Танев – Василена Джелеова и Марин Събев – Елисавета Йорданова се наредиха на 7-мо и 11-о място.

В късната кампания от деня, която бе и кръг за купата на България,  в групата над 19 години в латиноамериканските танци второ място взеха Хубен Хубенов и Нели Русковаот „Алекс“, а златните медали грабнаха Мартин Янчев и Ася Кацарска от варненския „Кристал“. В същата възрастова група, но на стандарт състезателката на пловдивския „Парадайс  Данс“ Николая Маркова) в тандем с Димитър Георгиев  от „Дъга“ (Сф) станаха вицешампиони, като отстъпиха единствено на варненската топдвойка Георги Тепавичаров – Стела Коконова.

В надпреварата за купа „България“ бронзов медал за Пловдив спечели друг представител на „Парадайс Данс“. Това отново се оказа Коста Каракашян, който с партньорката си от „Импулс“ (Велинград) Даниела Макнева станаха трети в стандартните танци при младежите.

Илия Кичуков и Таня Минева („Парадайс Данс“) са девети.

В латиноамериканските танци при младежите хегемонията на двойките от Бургас бе пълна и те окупираха и трите места на почетната стълбичка, като първи са Братан Братанов – Габриела Бургазлиева. Коста Каракашян („Парадайс Данс“) и Даниела Макнева („Импулс“) са пети, от общо 17 двойки.

В надпреварата при юношите младша и старша възраст само двойката на „Парадайс Данс“ Николай Василев и Виктория Бозукова се представи на добро ниво. Ники и Вики изпуснаха място в тройката и завършиха 5-ти.