Пиронкова се провали в драма срещу Шахар Пеер

Спорт

09-04-2013, 20:26

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Българката загуби след два тайбрека на старта на турнира в Катовице

Цветана Пиронкова загуби със 7:5, 6:7 (4), 6:7 (4) от Шахар Пеер и отпадна в първия кръг на тенис турнира в Катовице, Полша, който е от категория "Интернешънъл" и се провежда на червени кортове в зала, съобщи Sportline.bg.

Срещата, която продължи около три часа, започна равностойно, но българката допусна израелската тенисистка да й поведе с 5:2 в първия сет. Цвети, която е №53 в световната ранглиста, направи истински подвиг и спечели пет поредни гейма, а с това поведе в резултата след успех в първата част със 7:5. Пеер, която загуби в последния кръг на квалификациите, но влезе в схемата като "щастлива губеща", започна силно и втория сет. 118-ата в света израелска състезателка поведе на пловдивчанката с 0:4 във втория сет.

Пиронкова показа за пореден път характер и доведе нещата до тайбрек, който обаче беше спечелен от съперничката й със 7:4. Третият сет започна без пробиви, но след това Пеер направи важен пробив при 2:2, а след това затвърди подаването си, повеждайки с 4:2. Стигна се отново до тайбрек след добра игра от страна на нашата тенисистка, но Пеер го спечели отново със 7:4 и по този начин Пиронкова напусна турнира в Полша още на старта след поражение.

Пеер ще играе на осминафиналите в Полша срещу победителката в двубоя между №4 Юлия Гьоргес (Германия) и американската квалификантка Джил Крейбас.