Добро утро в сряда!

Мисия Пловдив

10-04-2013, 06:39

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Вземете си чадър - пак е дъждовно

Добро утро, пловдивчани. Както казват в сряда не се сяда – има работа за цяла армия. Преди да излезете си вземете чадър – през втората половина от деня ще превали. Времето ще е малко по-благосклонно от вчера – температурите ще се повишат леко – минималните градуси ще са между минус 4 и 9 градуса, а максималните между минус 14 и 18 градуса.

Местният парламент ще заседава днес. Общинският съвет започва сесия в 9 часа.

Областният информационен център ще проведе среща с гражданите и представителите на институциите в Раковски от 10, 30 часа в лекционната зала на местното читалище „Св. св. Кирил и Методий“. По време на информационното събитие ще бъде предоставена информация за актуални схеми и възможности за кандидатстване с проекти по оперативните програми, допустими ползватели на територията на общината. Ще бъдат представени информация за приоритетите и бъдещите инициативи на Областен информационен център – Пловдив за 2013 година.

Комплексът за социлани услуги „Св. Георги“ от днес започва много позитивна кампания. Три психоложки ще консултират напълно безплатно всеки, който е затрупан от лични проблеми, притиснат е от финансовото си състояние или претърпява труден личен момент. Консултациите започват от 13 до 17, 30 часа, но психолозите увериха, че ще се с ъобразят с вашето работно време и биха останали до по-късно. За целта се обадете на тел. 032/62-20-01 и 0887878908. Комплексът се намира на бул. „Цариградско шосе“ 102, а кампанията продължава до петък. Убедете се сами, че когато ни е най-трудно винаги се намират съвестни и свестни хора, които да ни покажат вярната посока.

Междуфакултетното състезание "Аз знам повече" стартира в града ни от 16 часа във 2-ра аула на Нова сграда на Пловдивски университет. Надпреварата се организира за 5-та поредна година от студентски съвет към ПУ "Паисий Хилендарски". Тази година наградният фонд за трите печеливши отбора надвишава 1300 лева. Специален гост на събитието ще бъде популярният водещ от "Минута е много" Петър Вучков.

В мол Галерия стартира пътуващата фото изложба “ България - атрактивна туристическа дестинация”. Тя посрещаше и изпращаше пътуващите на Терминал 1 в Летище София, след това бе на Международната туристическа борса Ваканция и СПА.
Възможност да видят изложбата ще имат в продължение на 1 месец. Новото местонахождение на фотосите щепозволи на жителите и гостите на Пловдив да се насладят на прекрасните кътчета запечатани в снимки на учасниците в онлайн фотоконкурса. Галерията е на ет. 2 (зад стената за катерене).

Както всяка сряда от 19 часа в клуб Петното на Роршах започва Кинематограф LIVE, посветен на късометражното кино. Ще се прожектира един испански филм за силната човешка воля, за това, че винаги, каквото и да правим, където и да отидем нещата си идват на мястото. Организаторите ще направят и ексклузивна премиера на българският филм „Слънце по време на дъжд“ на режисьора Христо Симеонов.

В „Синема сити“ върви и премиерата на българската комедия „Цветът на хамелеона“. Главният герой Батко Стаменов (Руши Видинлиев) е вербуваният за агент на ДС. Персонажът с удоволствие започва да шпионира другите до степен, че успява лесно да свикне с новата си позиция и дори използва стила на държавната структура да манипулира хората, от които някога е зависил.