Монахиня откраднала 128 хил. долара, за да играе в казина

Животът

10-04-2013, 09:20

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Това не е първият подобен случай в САЩ - преди две години бе разкрито, че друга монахиня откраднала 1, 2 млн. долара, които проиграла на хазарт

Католическа монахиня се призна за виновна по обвинение в кражба на 128 хил. долара от две енории в западната част на американския щат Ню Йорк, които проиграла на хазарт, предаде Асошиейтед прес.

Според съобщение на вестник "Дейли нюз ъв Батавия" 68-годишната Мери Ан Рап признала вчера, че е присвоила парите от църквите "Света Мария" в градчето Холи и църквата "Свети Марко" в Кендал за периода от март 2006 до април 2011 г.

Рап бе арестувана през ноември м.г., след като при ревизия бяха установени липсите, пише БТА. Следователите обявиха, че монахинята е крала, за да удовлетвори страстта си към хазарта и изхарчила парите в казина в западната част на щата.

Мери Ан Рап може да получи до шест месеца затвор при обявяването на присъдата й на 1 юли. Освен това съдът може да я задължи да възстанови откраднатото, посочва АП.

ИТАР-ТАСС припомня, че това не е първият подобен случай в САЩ.

През 2011 65-годишната монахиня Мери Торнтън бе призната за виновна в кражбата на 1,2 млн. долара от хазната на колежа "Свети Йосиф" край град Ню Йорк.

Тя харчела парите в казината на Атлантик сити - столицата на хазарта по Източното крайбрежие на САЩ.