Даменлиев без конкуренция при голмайсторите в Морската лига

Спорт

10-04-2013, 11:07

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Тази неделя е голямото дерби между СК Слънчев бряг и Лазур, което има пряко отношение за оформянето на класирането в челото

Васил Даменлиев, който вече има в актива си 49 отбелязани гола, остана без най-сериозния си опонент за голмайсторския приз в лигата. Топ реализаторът на водача в класирането  СК Слънчев бряг вече се вижда на крачка от спечелването на трофея, след като Станимир Димитров прекратява участието си в турнира. Това се наложи след поетите ангажименти на Димитров като помощник треньор на нафтата. От това обаче ще загуби и тима на Димитров Незабравка. Въпреки крайно натоварената си програма обаче Станимир е обещал при възможност да помага на своите съотборници, които имат шансове да се преборят за място в призовата шестица.

Подобно е положението и със новия старши треньор на Нефтохимик Антон Спасов. Той е основен реализатор и състезател за Ливърпул, който е пети в класирането, но има и мач по-малко. Начело е отборът на Слънчев бряг с 44т, следван от Канариос 42 т. и WORDS и Лазур с по 40 т., но отборът на Лазур е изиграл 2 мача по-малко. При голмайсторите води Васил Даменлиев с 49 гола, следван от Станимир Димитров 42 и Милен Стойков от Елеганс с 37 гола.

Тази неделя е голямото дерби между СК Слънчев бряг и Лазур, което има пряко отношение за оформянето на класирането в челото. Двубоите започват от 10 часа на спортен комплекс Каменица Арена.