Свалят наемите в подлезите, Стария град и Гребната

Мисия Пловдив

10-04-2013, 11:12

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Съветниците бутнаха цените за общински терени

С 44 гласа "за" и без нито един "против" и "въздържал се" общинските съветници в Пловдив приеха предложението за намаляване на наемите на общински терени в подлезите по Центъра, обекти в Стария град и Гребната база, предаде репортер на Plovdivutre.bg.

Решението вкарва в сила нов коефициент в размер на 0,6. По този начин ще се върнат цени от преди една година, когато обхватът на "бялата зона" бе разширен и на някои места наемите скочиха с до 70%.

Въпреки, че предложението бе подкрепено с мнозинство точката породи дебати в заседателната зала на общинския съвет.

Георги Търновалийски от левицата посочи, че описаните аргументи за повече справедливост и повишаване на събираемостта нямат тежест. Социалистът предложи да се свалят наемите в цялата "бяла зона", а не само в обектите, които никой не иска.

Подкрепи го колегата му Николай Радев. Според него с приемането на мерките едни наематели ще плащат по-малко, а други ще останат под ударите на миналогодишното решение.

Репликира ги Георги Стаменов от ГЕРБ, който посочи, че трябва да се мисли за малките фирми. Това са предприятия от 2-ма, 3-ма човека и мярката ще им помогне те да продължат да работят, заяви съветникът от управляващите.