Младежи се учат на топ готварство

Мисия Пловдив

10-04-2013, 11:49

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Николай Антонов крие кулинарни капризи

Главният готвач на хотел Лайпциг кани мераклии на стаж

От днес възпитаници на Комплекса за социални услуги „Св. Георги“ започват стаж в кухнята на Ресторанта на Хотел Лайпциг. Поканата е на главния готвач Николай Антонов, който остана впечатлен от таланта и старанието на младежите от паралелката по готварство в социално- производствения център към Комплекса по време журирането си на кулинарно състезание в първия пролетен ден тази година.

И досега нашите възпитаници са посещавали стажове, но за първи път ще бъдат на място от такъв висок професионален клас, коментира директорът на КСУ „Св. Георги“ Апостол Делев. По думите му, това е не само огромен шанс за развитие на момчетата и момичетата, които 3 години са се обучавали в кулинарни умения от учителите в Комплекса, но и стимул и самочувствие, каквито извън двора му те като цяло нямат.

В ресторанта на Хотел Лайпциг младежите ще стажуват през ден на групи по 2-ма души. Стажантската им смяна ще е по 4 часа.  Те ще помагат за подготвяне на ястията от обедното меню наравно с останалите членове от екипа на кухнята под зоркия поглед на шеф Антонов, но ще носят и тетрадки, в които да записват  полезни рецепти и съвети.  Днес първи ще се потопят в професионалния свят на готвачите Стефка  Иван. Да подкрепиш младежи в първите им професионални стъпки е нещо, което може да промени живота им, коментира непосредствено преди да посрещне първите си ученици главният готвач на ресторанта в Хотел Лайпциг.