Мачът на кръга: Берое приема Ботев в битката за Тракия

Спорт

10-04-2013, 12:02

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Мъри излиза с най-доброто, проблеми с контузени и наказани при домакините

В 17 часа Берое приема Ботев в един от най-интересните мачове от кръга. По традиция срещата между двата отбора е нещо повече от футболен мач - това е битката за Тракия. Беройци допуснаха едва първа загуба през 2013 г. преди няколко дни при госуването на Левски. Сега заралии са мотивирани да се реваншират пред своите верни фенове, които очакват победа срещу "канарчетата". При евентуална загуба на Ботев пловдивчани ще изостанат от групата, бореща се за евротурнирите, пише Sportline.bg.

От своя страна Ботев е в серия от четири победни победи в първенството. Пловдивчани не са губили в последните си 9 гостувания, в които стигнаха до 5 победи и 4 равенства. Треньорът на Ботев Станимир Стоилов ще може да разчита на всичките си титуляри. От състава отсъства единствено трайно контузенията Асен Караславов. Проблемите в Берое са доста по-сериозни. Домакините няма да могат да разчитата на контузените Еуженио и Ангелов, както и на наказаните Елиаш и Стойчев.

Берое излиза в схема 4-4-1-1, като на върха на атаката ще действа Христов, който ще бъде подпомаган от Саюд. В същата формация се очаква да излезе и Ботев, като в предни позиции ще бъдат Вандер Виейра и Иван Цветков.