Елица си има самурай, води го на Евровизия

БГ Музика

10-04-2013, 12:32

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Певицата залага млад рапър за конкурса

След перипетиите около родния конкурс и наложилата се смяна на песента, Елица и Стунджи започнаха трескава подготовка за участието си на Евровизия.

Единствените родни финалисти на конкурса залагат на изтощителни 6-часови тренировки, трансов барабанен ритъм, строга дисциплина и режим на репетициите на българската песен - "Само шампиони".

За представянето в Малмьо, Швеция, тандемът предвижда изненади.

В шоуто ще се включи обещаващ млад изпълнител, който тепърва ще набира скорост в хип-хоп средите. За него Елица казва: "Той е моят нов самурай!".

Стоян пък е поканил три нови бек вокалистки от формация "Драгостин Фолк Национал" на професор Стефан Драгостинов, които да засилят традиционно българското звучене на песента.

Елица и Стоян са с изключително натоварена програма преди полуфинала и финала на Евровизия. Докато Стоян свири в Брюксел, Елица ще отлети за Амстердам, където на 13 април ще участва в най-голямото промо събитие преди конкурса – "Евровизия на концерт". Там тя ще се качи на сцената с участниците от още 15 държави. С нея ще пътува и екип на БНТ, който ще подготви подробни репортажи за събитието и медийните й изяви, съобщиха от националната телевизия.

България ще се представи на втория полуфинал на Евровизия на 16 май 2013. Големият финал е на 18 май.