Локо приема Ботев (Враца) на лампи, чакат Бойко на Лаута

От ръководството на домакините ще открият осветлението на стадиона преди мача

В 19, 30 часа Локомотив Пловдив приема Ботев Враца в мач от междинния 21-и кръг на "А" група.

От ръководството на домакините ще открият осветлението на стадиона в парк "Лаута" преди мача. За събитието е отправена покана и към бившия министър-председател Бойко Борисов. Присъствието му обаче не е сигурно. Наставникът на "черно-белите" Стефан Генов има доста кадрови проблеми, но централният защитник Кирил Котев се завръща в състава. Георги Мечечиев, Серафим Михайлов, Христо Стамов и Диего са с контузии. Треньорът на Ботев (Враца) Тони Здравков е оптимист преди гостуването на Локо (Пд).

Познаваме стила на игра на противника. Няма да ни е лесно, но заради последните събития и резултатите от мачовете през пролетта сме принудени да търсим максимума в Пловдив, заяви старши треньорът Антони Здравков. Той няма да може да разчита на наказаните Жайро Родригес и Николай Маринов, аут от групата за мача са контузеният Светослав Валериев и възстановяващият се от операция Павел Петков. В групата за мача няма да попадне и Росен Ванков, който тренира наравно с отбора, но още не е в оптималната си форма. Заради наказанието, което получи, защото вдигна червен картон на рефера Александър Костадинов срещу ЦСКА, наставникът на врачани няма да води отбора си в срещата днес. Тодор Гарев, който е по-мощник-треньор, ще бъде вписан в протокола като наставник.

Това, че срещата ще се проведе на новото осветление, се приема много позитивно от всички в отбора. Това ще бъде първият такъв мач на Лаута и момчетата искат да останат в историята с факта, че са го спечелили. Искаме да вземем и сладък реванш за поражението през есента, заяви пред „7 дни спорт" треньорът на домакините Стефан Генов, пише Sportline.bg.