Анестезиолозите плашат с оставки, искат си отделението

Мисия

10-04-2013, 14:10

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Скандално! Закриват отделението по анестезиология

Лекарите са против обединението на анестезиологията с отделението в бившата Университетска болница

Многопрофилната болница "Д-р Стоян Киркович" в Стара Загора може да остане без анестезиолози, след като 18 лекари от Отделението по анестезия и интензивно лечение заявиха готовност да подадат оставки.

Те са недоволни от решението на ръководството да обедини отделението по анестезиолгогия с това в бившата Университетска болница.

"Това е лично отмъщение, от което ще страдат само и единствено пациентите", заяви д-р Атанас Бадов, вече бившият шеф на отделение ОАИЛ в болницата.

Анестезиолозите заплашват с масови оставки, тъй като до този момент двете отделения са изпълнявали еднакви дейности, но едното покрива 30-дневна спешност, а в другото работят само преподаватели.

Директорът на болницата д-р Петър Атанасов увери, че "който и да потърси болнична помощ в болница "Киркович", ще получи такава, каквато е била винаги – качествена".

"Че поетапно във времето си подреждаме болницата и структурите, няма нищо нито нередно, нито шокиращо. Шокиращо за мен е вашето масирано присъствие тук, което не мога да си обясня, обърна се той към медиите. Създава се нова структура с нареждане на министъра, с одобрение на Съвета на директорите, надлежно издадени заповеди, така че не виждам никаква драма", отсече д-р Атанасов.

От своя страна д-р Атанас Бадов заяви, че няма да работи в такава нова структура, която не е законово съобразена.

"С тези неуредици в днешния ден няма да могат да бъдат извършени над 20-25 анестезии и респективно операции, което би довело до неудобство и заплашване на здравето на хората", каза още той.