Mодерен медицински център правят в Малко Търново

Животът

10-04-2013, 14:47

Снимка:

авторът

Автор:

Нели Димитрова

Всичко от Автора

Той ще разполага с нова апаратура, 10 болнични легла, кабинети и клинична лаборатория

Модерен медицински център с ново оборудване, кабинети, манипулационни и клинична авлаборатория правят в Малко Търново по европроект за 940 хил. лв.

"Досега болницата се е издържала изцяло от бюджета на общината, надяваме се след преобразуването да има финансиране и от Здравната каса", заяви кметът на пограничната община Илиян Янчев на официалното представяне на проекта.

Парите идват по ОП "Регионално развитие", а срокът за изпълнение е до октомври 2014 г. В момента вече са задвижени тръжните процедури за избор на изпълнител, който ще се заеме със строителството. Предстои да бъде избрана и фирмата, която ще достави новото оборудване.

С помощта на проекта в местната болница за долекуване и продължително лечение ще се изгради нов модерен медицински център за нуждите на малкотърновци.

Той ще бъде разположен в 4-етажна сграда на територията на болницата и ще разполага с кабинети по кардиология, неврология, педиатър, манипулационни, както и клинична лаборатория.

10 болнични легла за престой до 48 часа ще бъдат разположени в 5 стаи на втория етаж. 

За нуждите на здравното звено ще бъдат закупени автоматичен клинично-химичен анализатор, мултифункционален и кардиоехограф, ЕКГ, както и линейка.