Над милион отиват за ксерокси за предсрочен вот 2013

Политика

10-04-2013, 14:14

Снимка:

flickr

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Правителството се чуди какво да прави машините след изборите

Над 1,2 милиона лева ще изхарчи Министерският съвет, за да купи ксероксите, необходими за размножаването на оригиналните протоколи от секционните избирателни комисии в изборния ден.

Главният правителствен секретар  Росен Желязков обясни днес, че според ценовата оферта на фирмата, която спечели обществената поръчка за доставка на многофункционалните устройства "К енд К електроникс", цената на едно устройства е 85 лева без ДДС.

Така на практика общо за 12 300 ксерокса държавата ще трябва да даде над 1,2 милиона лева.

В процедурата за избор на доставчик участваха общо три компании, но до отварянето на ценовите предложения бяха допуснати само две от тях и тъй като "К енд К електроникс" е предложила по-ниска цена, именно от нея ще се купят устройствата, поясни Желязков.

"На мен също ми е интересно какво да правим ксероксите след изборите. Необходимо е да видим как тази предпоставка за гарантиране на прозрачността на изборния процес на ниво секционните избирателни комисии ще проработи на тези избори, но нашето виждане е техниката да не бъде складирана, а да бъде предоставена за безвъзмездно използване от училищата", коментира той.

"Даваме си сметка, че боравенето с непозната техника може да предизвика затруднения, затова ще има инструкция, която ще бъде насочена към процеса за копиране, ще има и демонстрационен филм", обясни Росен Желязков.