Самотна майка с 3 деца пропищя от шокова сметка за ток

Животът

10-04-2013, 14:19

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Още по Темата:

По-евтин ток, ама друг път

Енергото й дръпна шалтера

Самотна майка с три невръстни деца вече трети месец се чуди как да плати сметките си за ток. Стоянка Йорданова от Ямбол отглежда напълно сама рожбите си и едва свързва двата края. Споделя, че взима заеми, за да не остане на тъмно, но последните фактури просто я довършват.

Януарската й сметка е на стойност 175 лв., а февруарската – 189 лв. Потънала в дългове Стоянка изпада в невъзможност да погаси последното задължение, затова от EVN й спират тока.

„Трябваше да избирам дали да платя водата или тока. Живеем в апартамент от 60 кв.м. Недоумявам как се натрупват тези сметки при условие, че ползваме една пералня и бойлер, които пускам на нощна тарифа и хладилник, който обаче изключих защото просто няма какво да сложа в него”, жалва се жената.

Оплаква се и в енергото, но според техниците електромера е изправен. Тя подозира, че някой около нея краде електричество, но сама не може да докаже това. Споделя съмненията си със служителите в EVN, но от там й обяснили, че нищо не могат да направят.

„В жилището над моя апартамент живеят две семейства, сметките им са значително по-ниски от моите. Как е възможно това?”, пита Стоянка, която вече втори ден стои с децата си на тъмно. Междувременно излиза и мартенската й сметка, която не отстъпва по стойност на предходните две.

Младата майка е решена да потърси правата си и да сигнализира органите на полицията, след пасивната позиция на електроразпределителя по повод жалбите й. Очаква съдействие, но най-вече справедливост.