Общината с проект за борба с детската бронхиална астма

Мисия Бургас

10-04-2013, 14:22

Снимка:

община Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ставаме водещ център за онко лечение

В Бургас се проведе кръгла маса, на която бяха обсъдени всички аспекти на заболяването

Ръст в издадените експертни решения за детска бронхиална астма с 5.9 % за периода 2012 година спрямо 2011 година, отчитат от Регионалната здравноосигурителна каса в Бургас. Изследванията показват още, че момчетата до 18-годишна възраст страдат по-често от заболяването спрямо момичетата в същата възрастова група. 

Тези данни изнесоха експертите по време на среща по проект "Детска астма академия - Портал Бургас", която се проведе днес. Кръглата маса "Бронхиалната астма – най-честото хронично заболяване в детска възраст" е част от каманията, който стартира община Бургас за борба със заболяването.

"Oбщина Бургас не само ще подаде ръка, но и ще бъде равностоен партньор за подпомагане на лечението и борбата с бронхиалната астма", каза зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян. 

По време на срещата бяха обсъдени всички параметри засягащи заболяването – от симптомите, превантивните мерки, своевременното лечение, висококачествените апарати за инхалационно лечение на астма до чисто психологичния аспект на проблема и панически страх в семействата на деца страдащи от заболяването.