Време е заралии да заиграят с усмивка

Спорт

10-04-2013, 14:49

Автор:

Живко Сребрев, "7 дни спорт"

Всичко от Автора

Берое трябва да направи вече нещо и за публиката си, след като си осигури оставането в "А" група

Коментарите на повечето футболни експерти за мача между Левски и Берое беше, че старозагорци са били по-стойностният отбор на "Герена". "Зелено-белите" стояха добре в дома на "сините", но два удара по посока Иван Караджов и несъществуваща засада ги лишиха от точка, а защо не и три.

В неделя се видя, че Берое не е за подценяване.

Всъщност те го показаха и преди това. През пролетта, до преди загубата от Левски, момчетата на Петър Хубчев не бяха усещали вкуса на загубата. 4 мача - 2 победи и 2 равни. Старозагорци започнаха с 0:0 срещу възродения Ботев (Вр), след това врътнаха отново 0:0 с лидера Лудогорец. Самочувствието на Берое се повиши и записа победи над Етър (2:0) и Славия (2:1).

С точките, които имат заралии - 22, си спасиха оставането. Освен ако не се случи чудо. Петър Хубчев и футболистите му трябва да са спокойни забъдещето си в елита. Време е да видим Жоро Андонов, Каядо и Елио Мартинс да заиграят с усмивка. Трябва в съблекалнята на стадиона под Аязмото да се отръсят от напрежението, което ги беше натегнало през есента. Берое показа, че има много футбол в него, особено в двубоя срещу Левски. Впечатление прави Елио Мартинс. Разиграващият халф е господар в средата на терена и всяка топка минава през него. Португалецът може не само да направи последния пас за някои от нападателите, но и да вкара. В редиците на заралии

Елио Мартинс е диригентът с палката.

Срещу "сините" на "Герена" показа и че може да изпълнява много добре преките свободни удари. Само добрият рефлекс на Пламен Илиев спаси левскарите от топовните изстрели на Мартинс. Определено нападението е силната страна на старозагорци. Там разполагат с техничните и бързи крила Давид Каядо и Дончо Атанасов. На върха на атаката пък оперират Венци Христов и Жоро Андонов. Конкуренцията между двамата е сериозна и виждаме хъс и желание от тях. Андонов (8) и Христов (7) са водещите голмайстори на Беоре през този сезон.

Старозагорци обичат отбора си и искат да го виждат да играе привлекателен футбол. Е, време е Берое да направи нещо за публиката си, другата работа - с оставането, си я свърши.