Улицата бе срещу монополите, не срещу правителството, твърди Цветанов

Зам.-председателят на ГЕРБ коментира в Брюксел положението в страната, застанала на прага на изборите

"Хората не протестираха срещу правителството, а срещу високите сметки и монополите".

Това е споделил заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на конференция, проведена в Баварското представителство в Брюксел и посветена на България, съобщи "Фокус".

По думите му друга от спекулираните теми е била причината за подаване на оставка от правителството.

Цветанов коментирал въпроса с твърдение, че политическите опоненти на доскорошната власт тиражирали масово идеята, че правителството управлява под формата на диктатура и че ако получи мандата си, ще фалшифицира и манипулира предстоящите избори.

"През януари българските граждани получиха изключително високи сметки за ток от електроразпределителните дружества. Редовните избори трябваше да бъдат проведени юни – юли. Предсрочно провеждане на изборите два месеца по-рано не оказва никакво въздействие върху промяна на политиката на бъдещето правителство. Ние няма да бъдем популисти", допълнил дясната ръка на Бойко Борисов.

Цветанов посочил още, че един от основните акценти в следващия мандат на ГЕРБ ще бъде борбата с битовата престъпност, причини за която са високата безработица и миграционните процеси.

"В България се регистрираха 71 политически партии за участие в изборите. От тях реално ще участват 45. Как си представяте, че би могла да изглежда България, ако в парламента влязат 10 – 12 партии? Това означава липса на политическа отговорност, дестабилизация, популизъм, който ще доведе до спиране на европейските фондове, защото не е възможно Европа да допусне да се разхищават парите на европейските граждани", коментирал той предстоящите избори.