Кварталните кърпежи тръгват

Кметицата смята, че екипите трябва да работят дори и когато вали

25 улици ще бъдат изцяло изградени и 46 ще бъдат частично ремонтирани в София, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Изграждането на улиците започва през май и до есента трябва да приключи.

"То се прави предимно в крайните квартали на столицата, където в последните години имаше интензивно строителство. Улиците обаче не бяха подготвени за тежките машини и сега са изцяло разбити или изобщо не са изградени", каза тя.

Започва и цялостното изграждане на улици в кв. "Модерно предградие", където миналата година се правеше канализация.

"През март месец правихме още аварийни ремонти и ремонтираните улици бяха 32 на брой, а от 1 април започнаха текущите ремонти по заявки на районните кметове в София", отчете Фандъкова.

Тя посочи, че на терен работят 30 екипа, а дейностите се контролират от ресорните специалисти и уточни, че става въпрос за частни ремонти.

Според нея най-важното е асфалтът да се полага, когато не вали дъжд, но работата на екипите не трябва да се спира дори и през последните дни, когато имаше обилни валежи, защото хората няма да чакат времето да се оправи.

Йорданка Фандъкова добави, че по голямата инвестиционна програма на общината, за която текат поръчките за Ботевградско шосе и бул. "Сливница", е почти готово кръстовището на Семинарията, така че естакадата да започне да се изгражда до края на май.