Времето в четвъртък - облаци, дъжд и до 19 градуса

Мисия Пловдив

10-04-2013, 21:30

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В петък и събота се затопля

Облаци, слаб дъжд и температури между 7 и 19 градуса ни очакват в Пловдив в четвъртък.

Облачността ще започне още през нощта над по-голямата част от страната, на много места ще завали и дъжд.

През по-голямата част от деня над източната половина от страната ще има значителна облачност и краткотрайни превалявания, на запад пък облачността ще е разкъсана до слънчево. До края на деня подобрение на времето ще настъпи и в Източна България. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури за страната ще са между 13° и 18°.

Над планините в източната половина от страната ще има значителна облачност и краткотрайни превалявания, а над масивите в западната - облачността ще е разкъсана, след обяд намаляваща до слънчево време. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра – около 2°.

В петък ще има разкъсана облачност, над много райони до слънчево време. Ще духа слаб до умерен южен вятър, ще се затопли - максималните температури ще достигнат до 22 градуса. В събота облачността ще се увеличи и по-късно през деня на отделни места, главно в северните и планинските райони, ще превали дъжд. В неделя ще преобладава облачно време. На много места ще вали дъжд. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 13° и 18°, пише Фокус.