Берое взе "Битката за Тракия"

Спорт

11-04-2013, 07:36

Снимка:

beroe.bg

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

”БЕРОЕ” – ”БОТЕВ”/ПЛОВДИВ/ 2:1

“Берое” за пореден път взе една от срещите, носещи най-голям заряд – съперничеството с “Ботев” (Пловдив), по-известно като “Битката за Тракия”.

Венцислав Христов откри в 4-ата минута, а Георги Андонов покачи на 2:0 в 16-ата.
Вандер отбеляза гола за “Ботев” в 65-ата минута на мача.

”Изключително здрав мач”, коментира старши-треньорът на “Берое” Петър Хубчев на традиционната пресконференция след победата над “Ботев”.

“Много нерви в този мач. Една изключително важна победа, обаче, като точков актив. Тези двубои са съпътствани с нерви, но в края на краищата за нас е важно, че спечелихме трите точки”, обощи треньорът.

“Не. Не мислим за Купата. Ние много добре знаем, а футболистите го разбират много добре, че ние не можем да се мерим на този етап все още с най-добрите отбори в България чисто
футболно. Може би поради тази причина наблягаме на други неща – тактическа дисциплина, повече борба, повече движение по терена.

Това са нашите силни страни. Разбрали сме се с момчетата, аз съм им гарантирал и дори и пред вас съм го казвал – те са подготвени добре. Ние мислим сега как да тренираме, как да се възстановим и за следващия мач. За нас всеки мач е следващ. Няма да правим такива тънки сметки. По принцип винаги и всичко е възможно. Ние имаме 25-26 футболисти, които аз ви казвам, че са готови да влязат във всеки един момент и да играят така, както искаме да играят.
Ще повторя – знаем много добре, че не можем да се мерим с другите отбори и затова им противопоставяме други неща. Затова сме и критикувани от някои специалисти. Това си е тяхно право”, обясни героят с България от САЩ 94.