Нощен екшън в Левски, феновете нападнаха футболистите и на "Герена"

Спорт

11-04-2013, 08:10

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

"За Левски ли играете, нещастници?" и "Хайде в Студентски град", ревнаха ултрасите

Треньори и футболисти на Левски не преживяха най-приятните мигове след равенството 1:1 с Пирин в Гоце Делчев. Първо автобусът им беше спрян след Разлог от фенове, които поискаха отговори за слабата игра, поредната издънка и още много обещания, които даде ръководството. След това полицията причака привържениците и ги преби на пътя към Благоевград.

Нощният екшън пък се разигра след прибирането на Левски от Гоце Делчев, съобщи "Блиц". Още преди 21:00 часа солидна група от около 50 “сини” фенове се настани скришом на стадиона, очаквайки футболисти и треньори. Ултрасите бяха паркирали автомобилите си в тъмни улички, за да не бият на очи, след което част от тях се наредиха пред стадиона в очакване.

Към 22:20 часа автобусът пристигна и стана горещо. Привържениците първо освиркаха футболистите, а след това подигравателно започнаха да ръкопляскат. Футболистите и Илиан Илиев набързо се скриха в съблекалнята, но това още повече отприщи гнева на феновете. Побеснелите привърженици започнаха да крещят и призовават играчите и треньорите да излязат очи в очи с тях. "Всички вън, всички вън!", заехтя на "Герена", след което ултрасите започнаха да скандират "Оставка". Десетина запалянковци полудяха и започнаха да крещят: "За Левски ли играете, нещастници?", след което иронично един от агитката извика: "Хайде в Студентски град".

Футболистите един по един излязоха от съблекалнята със сакове на рамо, качиха се в лъскавите си автомобили и отпрашиха...дано към домовете си, а не към традиционната чалготека. Нито един от играчите дори не направи опит да разговаря с феновете и да обясни ситуацията. Полиция и стюарди извеждаха играчите и не позволиха на феновете да опитат саморазправа.