Балетен април на сцената на операта

Стара Загора Лайф

11-04-2013, 08:03

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

"Кръстопът на страстта" – балетен спектакъл в три части

Държавна опера Стара Загора представя през април две от вълнуващите си балетни постановки.

На 11 април от 19,00 ч. може да се наследите на „Кръстопът на страстта" – балетен спектакъл в три части. Първата от тях е озаглавена „Дуенде" – по музика на Мануел де Файя, Албенис и Чамбао.

Във втората , „Приказки от изток" звучи музиката на Римски-Корсаков и Арам Хачатурян, а финалната , трета част - „Таборът" е подвластна изцяло на руско-циганските романси ".

Постановката показва четири пътя с една пресечна точка – страстта.

Солисти са Петя Вънева и Станко Танев.

С изключително атрактивното и нежно участие на деца от балетна школа към ОДЦ с педагог Радост Младенова. Хореография, режисура и със специалното участие на Антоанета Алексиева, художник - Борис Стойнов.

На 23 и 26 април заповядайте на танцов спектакъл „Заедно сами". Режисурата и хореографията са на Анна Пампулова.

Спектакълът е изграден от разнообразни по настроение танци върху съвременна поп и рок-музика, проследяващи различни емоционални състояния в двойките. Основната идея е вниманието към Човека до нас, към споделянето на болката и любовта.

Спектакълът е и възможност, чрез която младата зрителска аудитория да бъде привлечена в театралната зала и запозната със съвременните форми на танц и актьорско майсторство.

И всичко това – изпълнено от професионалистите с талант и завладяващ темперамент на балета на Държавна опера Стара Загора с художествен ръководител Алида Бонева!