Усмивка озари лицето на малтретирания Цецко

Търсят съвестни родители на 5-годишното момченце

5-годишният Цецко, който трогна цяла България с историята си, до преди дни се e страхувал някой да го погали.

Откакто е в болницата обаче, търсел близост и заспивал, гушнат от жена от персонала, съобщава bTV.

Майка му не се интересувала от състоянието му, не ходела на свиждане дори, а само се разписала за операцията му, при която бяха отстранени пръстчета на краката му.

Всеки ден в болницата се получават десетки обаждания от семейства, които искат да помогнат на детето или да го осиновят. Вече се търси приемно семейство за Цецко.

"Водят се преговори със семейство. Цецко има нужда от лекарска помощ, психолог, грижи и много любов", каза Маринка Янкова, зам.-председател на Асоциация за закрила на детето.

Прокуратурата вече е сезирана за отнемането на петте деца от това врачанско семейство и лишаване на родителите от родителските им права.

Bulgariautre.bg припомня, че детето бе прието в болницата преди дни с множество рани по цялото тяло, малтретирано от майка си и пастрока си в продължение на месеци, твърдят медиците, а и социалните служби.

Детето често било захвърляно на терасата в студените дни, според съседи и трудно се движело поради системно недохранване.

Съседи на семейството разказаха, че социалните работници често ходели на проверки, но не разпитвали живеещите в блока.

От "Закрила на детето" на два пъти отнемали децата от родителите им, но щом преценили, че условията за отглеждането им били подобрени, ги връщали обратно.

Жилището им предоставила общината, но то вече не прилича на такова – всичко е извадено и разпродадено, включително винкелът от балкона.