Хулим и хвалим големите проекти в нета

Мисия Пловдив

11-04-2013, 11:49

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Изказваме се свободно за асфалта и бетона в нов общински портал

Портал, който събира мненията на пловдивчани за големите проекти на града, стартира в началото на тази седмица. Страницата постепенно набира популярност. Това заяви зам.-кметът Стефан Стоянов за Plovdivutre.bg. Всички коментари в сайта са публични и могат да се видят от посетителите. Можете да влезете спокойно, ако имате профил в социалната мрежа Фейсбук. Ако пък нямате - можете да се регистрирате като дадете адреса на електронната си поща, на която ще получите парола за достъп.

Сайтът, който все още се изгражда и допълва, има няколко основни задачи. Първо projects.plovdiv.bg събира на едно място цялата информация за всички големи инфраструктурни проекти в града – както бъдещи, така и приключили. Ще ги популяризира, ще дава информация на гражданите и ще им осигури място за обсъждане и дебат. Пловдичани могат да дадат своята оценка, да подават сигнали или съвети. Сериозните критики и професионални забележки могат да получат и отговор от експертите на общината, посочи още Стоянов.

Сред активните за коментири проекти са реконструкцията на Цар-Симеоновата градина, продължението на ул. ”Проф. Цветан Лазаров”, пробивът на Водна палата, ремонтът и разширението на Зоопарка, Вторият гребен канал.

Новият портал струва близо 16 000 лева. В цената е включена и рекламната кампания за сайта. Вече са окачени информационни пана близо до подлеза на Тримонциум, на Сточна гара, църквата „Св. Петка” и други оживени места под Тепетата.