Машина вижда 8 години напред с точност до 98%

Животът

11-04-2013, 14:36

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Устройството за предсказания е изобретено от иранец

Иранският учен от Центъра за стратегически открития - Али Разеги, е регистрирал свое изобретение, наречено: Машина за пътуване във времето "Араяек”. Устройството може да предсказва в писмен вид бъдещето на даден потребител, съобщава електронното издание на британския ежедневник Телеграф.

Машината работи с комплексни алгоритми, за да предсказва 5 до 8 години от бъдещето на всеки човек. Точността му е до 98 %, заявява изобретателя пред иранската агенция „Фарс”. Като директор на Центъра за стратегически открития, Разеги има на свое име 179 патента на различни изобретения, а по конкретния проект ученият е работил цели 10 г.

Изобретението може лесно да се събере кутия за персонален компютър и да предсказва подробности от следващите пет до осем години на потребителите. То няма да те отведе в бъдещето, а ще доведе бъдещето при теб, заявява Разеги.

Според учения уредът ще помогне на иранското правителство да предсказва вероятностите за военен конфликт и да предвижда движението на чуждестранните валути и цени на петрола. Единствената причина още да не сме лансирали прототип на изобретението е, че Китай ще открадне идеята и ще започне да произвежда милиони бройки, обяснява Али Разеги, предава бТВ.