Хотелиери скачат срещу начисляването на тока

Туризъм

11-04-2013, 14:35

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

От Слънчев бряг изпращат писмо до ДКЕВР и омбудсмана на България

Монтиране на записващи устройства,  които да отчитат подаваното напрежение и "умни" електромери,  които да спрат отчитането на енергия, ако напрежението спадне под нормалното. За това настояват хотелиерите в най-големия курорт на Балканите – Слънчев бряг.

Те ще изпратят колективно писмо до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и до омбудсмана на България, в което ще заявят общото си неодобрение от начина на начисляване на електрическа енергия, каза председателят на сдружение „Съюз на собствениците” – Слънчев бряг Елена Иванова.

Хотелиерите настояват за проверка на местата, където се отчита потреблението на ел.енергия, и изправността на измервателните уреди. От сдружението заявиха, че имат съмнения, че към обектите им се подава умишлено напрежение, по-ниско от нормалното, за което говорели постоянните аварии на ел.уреди в хотелите, като от друга страна, това увеличавало консумацията на ток. Иванова заяви, че хотелиерите не са съгласни, загубите на ЕВН да се калкулират в сметките им, като потребители на ел енергия. Собствениците искат доставчикът на енергия да бъде санкциониран от ДКЕВР във всички случаи при неоснователно забавяне на повече от един час време, през което потребителите са лишени от захранване.

Писмото до ДКЕВР бе прочетено днес на годишното отчетно-изборно събрание на Съюза на собствениците.