Инфрачервени камери контролират Слънчев бряг

Туризъм

11-04-2013, 14:51

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Монтират 59 устройства в комплекса, слагат и повече полицаи

59 инфрачервени камери ще работят денонощно в Слънчев бряг, а въвеждането им ще обезпечи безпрепятственото преминаване през места, където осветлението не е достатъчно или е умишлено прекъснато. 27 броя високоскоростни въртящи се камери и 129 камери за панорамно видеонаблюдение допълват високотехнологичната инфраструктура, с която ще се гарантира сигурността на туристите през сезона. Новост при видеонаблюдението е, че камерите вече ще записват 24 часа, а не както досега- само при отчитане на движение. На входовете и изходите на известния курорт ще бъдат монтирани записващи устройства, които ще следят и заснемат номерата на колите, движещи се в комплекса.

След редица консулации между ръководството на „Слънчев бряг” АД и органите на реда, местоположението на камерите бе променено, за да отговорят напълно на нуждите на МВР и да покрият възлови места, които до момента не са били наблюдавани.  До сградата на полицията вече е изградена и оптична свързаност, която ще позволи органите на реда да имат непрекъснат достъп до видеонаблюдението. 

Освен с камери, безрисковата почивка в Слънчев бряг ще бъде гарантирана и с повишена концентрация на полицейски сили. От 1 юни, когато се засилва и туристопотокът, в курортния комплекс пристигат над 220 командировани от вътрешността на страната полицаи.